VEGYES HASZNÁLATÚ RENDSZEREK

Az ipari porszívókról általában:
A nem ATEX minősítésű készülékek villamos hajtásúak, teljesítményük kb. 5,5-25 kW-ig terjed.  A gépek lelke egy 1 vagy két járókerekes oldalcsatornás fúvó, de létezik 2 járókerekes magasnyomású ventilátorral ellátott gép is. A szívó oldalon elhelyezett szűrőegységben a szűrőbetétek tömlős kialakításúak, spirálrugós megerősítéssel. A tisztítás a fix telepítésű készülékeknél automatikus: egy elektro-pneumatikus mágnesszelep által mozgatott szeleptányér időszakosan elengedi a vákuumot, ekkor a szűrőbetétekről a szennyeződés a porgyűjtőbe kerül.

Az ipari porszívók vákuumértéke eléri a -40 kPa-t, a csőrendszerben lévő légsebesség pedig akár a 35 m/s-ot is, mely lehetővé teszi, hogy nehezebb szennyeződést is szállítson a rendszer, mint az általános alacsonyvákuumú rendszereknél. Az előbbiek miatt a csőrendszer anyaga vastagfalú horganyzott acélcső, az idomok hegesztett kivitelűek. A csőkötések légmentesen záró mandzsettákkal történnek.

A vegyes használatú rendszereknél egy könnyen mozgatható, multifunkcionális dobozba kerül minden szükséges energiaforrás: elektromos energia, dugalj formájában, sűrített levegős csatlakozás, és vákuum csatlakozás. Így gyakorlatilag minden típusú kisgép elszívással együtt üzemeltethető egy ilyen Power Box nevű egységről.